Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi

de MIUTA in Mancaruri cu carne, 17 Oct 2011 | 26124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure
  • o lingura pasta de ardei
  • un morcov
  • o ceapa mica
  • 2 pahare de vin rosu sec
  • o cana(200 ml) bulion
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • 150 gr masline neage
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi:

Ceapa se pune la calit in ulei pana devine sticloasa.

Se adauga morcovul dat pe razatoarea fina si se caleste inca 5 minute.

Se pune carnea de iepure si se lasa la rumenit.

Se amesteca cu atentie iar cand carnea este frumos colorata se adauga vinul,sarea,foaia de dafin,pasta de ardei si piperul.

Se fierbe sub capac pana scade sosul.

Cand sosul a scazut se adauga bulionul si se lasa din nou la fiert.

Trebuie sa avem grija sa nu punem multa sare deoarece maslinele sunt sarate si se adauga chiar la sfarsit.

Dupa ce au fost puse maslinele se mai da cateva clocote si se poate servi.

Noi am servit iepurele alaturi de piure de cartofi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

LUK 1

18.10.2011, 15:57

MIUTA 1

19.10.2011, 12:41

Multumesc tuturor,va recomand carnea de iepure e foarte sanatoasa.
De curand am descoperit-o si eu,e tare buna.
Multumesc pentru aprecieri,imi sunteti tare dragi

mihaelar63 1

27.10.2011, 13:05

Si eu am un urechiat care asteapta in congelator
Urecechila al tau arata f. bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Copanele cu legume la cuptor